Su Geçirmez Zemin Kaplama Nedir?

Su Geçirmez Zemin Kaplama Nedir?

Zemin söz konusu olduğunda su geçirmezlik en önemli özellik olarak ön plana çıkar. Su geçirmez zemin kaplamanın amacı zeminin içine su veya nemin girerek zeminin yapısının bozulmasını engellemektir. Bu kapsamda ön plana çıkan su geçirmez zemin kaplama uygulamaları, su geçirmezlik sağlanması için özel malzemeler kullanarak uygulanır. Su geçirmez kaplama yapılan zemin üzerinde su ne kadar uzun süre durursa dursun asla zarar görmez.

Su geçirmez zemin kaplamaların uygulaması profesyonel ve tecrübeli bir ekip tarafından yapılmalıdır. Eğer uygulama doğru bir şekilde yapılmaz ise alt katmanda bulunan ortamlara su sızması söz konusu olabilir. Özellikle büyük miktarlarda su birikmelerinin yaşanması durumunda, duvar boyunca veya döşeme tahtaları arasındaki çatlaklardan su sızabilir ve alttaki zeminde hasara neden olabilir.

Su Geçirmez Zemin Kaplama Kullanım Alanları

Su geçirmez zemin kaplama genellikle teras fayanslarına ve olası su sızıntıları bulunan iş yerlerinin fayanslarının arasına kalıcı izolasyon uygulaması ile yapılır. Bu uygulama için polyurea malzemesi tercih edilir. Bu malzeme yapısı gereği suyu üzerinde tutup sızdırmayı en aza indirir. Polyurea sprey halinde yüzeye uygulanır ve asla ek yer oluşturmaz. Ayrıca bu materyal ile yapılan zemin uygulamalarından kuruma hemen gerçekleştiğinden söz konusu alan oldukça kısa süre içerisinde kullanıma hazır hale gelir.

Polyurea kullanıldığında dekoratif görünüm elde edilir ve yüzeye fayans döşemenize gerek kalmaz. Ayrıca, bu uygulama aşınmaz, yıpranmaz ve çatlamaz özelliği sayesinde zemin kaplamalarda sıklıkla kullanılır. Kalıcı su geçirmez zemin kaplama uygulamaları yalıtım izolasyonu sıralamasında pyolurea her zaman ilk sıradaki yerini korur. En büyük avantajı ise polyureayı bir kez yaptırdığınızda kalıcı bir izolasyon kalitesine sahip olmanızdır. Bu malzemenin en önemli özelliklerinden biri de her yüzeye kolayca uygulanabilmesidir. Hem zemin kaplama hem de su geçirmez zemin kaplama ile çift özellikli izolasyon avantajından yararlanmış olursunuz.

Polyurea İzolasyon Nasıl Uygulanır?

Zemin büyük bir özenle temizlenir, özellikle nem kalmamasına dikkat edilmelidir. Daha sonra zemine astarlama işlemi yapılır. Astar kuruma süresi hava sıcaklığına bağlı olarak 5-18 saat arası sürebilir. Zemine uygulanan astar kuruduktan sonra su geçirmez zemin kaplaması için uygun olan polyurea kaplaması yapılır. Ardında kullanıcının isteğine bağlı renk seçilir ve o renk uygulanarak zemin kusursuz bir şekilde izolasyonu tamamlanmış olur.