Epoksi Zemin Uygulama Nedir?

Epoksi Zemin Uygulama Nedir Ve Nasil Yapilir

Epoksi zemin uygulama, çift kompetantla hazırlanan epoksi reçinelerinin ve sertleştirici bileşenlerin kimyasal reaksiyona girerek zemine bağlanması ile yapılır. Epoksiler çok güçlü ve dayanıklı bir plastik malzeme olmasından dolayı uygulandıkları yüzeydeki girinti, çıkıntı, kırık ve çatlaklara kuvvetli bir şekilde tutunur.
Epoksi zemin uygulamaları ve çeşitleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve sizin için en uygun seçeneği belirlemek için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Epoksiler, epoksi reçinelerinin diğer kimyasallarla kürleşmesiyle oluşur. Epoksilerin kullanımı son yıllarda endüstri, sanayi ve dekorasyon gibi pek çok farklı alanda yaygınlaşmaya başladı. Peki yüzey kaplamasında da neden epoksi tercih edilir? Sorunun yanıtı epoksi zemin uygulamalarının diğer yer döşeme çeşitlerine kıyasen uzun yıllar kullanım imkânı sağlamasına ek olarak daha güçlü yapıda olmasıdır.
Herhangi bir mekana girdiğinizde gözünüze takılan en önemli noktalardan biri şüphesiz yer döşemesidir. Çünkü bulunduğunuz mekanın temiz ve ferah görünmesinde yer kaplaması büyük rol oynar. Parlak ve pürüzsüz yüzeye sahip epoksiler bu alanda tüm ihtiyaçları karşılayabilecek özelliklere sahiptir.

Epoksi Zemin Uygulama Nasıl Yapılır?

Epoksi zemin uygulamaları yaygınlaşmaya başladıkça yeni uygulama çeşitleri, renk ve desenler eklendi. Böylece mekanın dekorasyon stiline uygun farklı tarz uygulamalar üzerinde çalışılarak yeni trendler geliştirildi. Eğer yaşam alanınıza yada iş yerinize epoksi zemin uygulaması yaptırmak istiyorsanız öncelikle bir uzmana zemin etüdü yaptırıp uygulanacak mekanın özelliğine göre hangi tarz kaplamanın daha uygun olacağını öğrenebilirsiniz. Alanın dekor ve tarzına uygun epoksi çeşitleri arasında karar verdikten sonra uygulama aşaması hakkında bilmeniz gerekenler şunlardır:
• Yüzeyde var ise çatlak ve kırıkları epoksi dolgu ile kaplayın. Sonrasında zımpara ve elmas taşlama gibi işlemler ile yüzeyi pürüzsüzleştirin. Bu sayede kimyasal bağlanma güçlenir.
• Epoksi ürün ile zeminin birbirine iyi tutunması için yüzey yağ, kir ve tozlardan arındırılmalıdır. Aksi takdirde toz ve partiküller yapışmayı azaltabilir.
• Uygulama zemininin yapısına göre birkaç kat astar uygulayın. Astar, epoksi ve zeminin birbirine tutunmasına destek verir. Hem de malzemeden tasarruf imkanı sağlar.
• Çift kompenantlı olan epoksi harcını kullanacağınız miktarda karıştırarak hazırlayın. Ürün kısa sürede yüzeye yapışarak sertleştiğinden dolayı bu aşamada seri hareket etmelisiniz.
• İlk kat kuruduktan sonra çatlak ve pürüzler hala varsa onları onardıktan sonra ihtiyaca göre bir kaç kat daha uygulayabilirsiniz.

 

Epoksi zemin Uygulama Çeşitleri Nelerdir?

Epoksi zemin uygulamaları her yüzey için uygun değildir ancak ulaşabileceğiniz en dayanıklı ve çok farklı alanlarda kullanım imkanı sağlayan seçenektir. Epoksi zemin uygulamaları yüzeyin ve kullanılacak olan alanın yapısına göre farklı şekillerde tercih edilebilir.
• Kendiliğinden yayılan epoksi kaplamalar beton gibi düz ve pürüzsüz zeminlerde yaygın olarak kullanılır. Depo, garaj, ofis gibi mekanlar için uygundur.
• Çakıllı epoksi kaplamalar dekoratif yüzeyler için güzel bir seçenektir. Zeminlerde marka, logo yada istediğiniz bir desen oluşturmak için dekor amaçlı değerlendirilebilir.
• Şeffaf epoksi yüzeye atılan 2 kat astar üzerine uygulanır. Ev, ofis ve mağaza showroomlarında parlak ve estetik bir görünüm elde etmek isteyenler için ideal bir seçimdir.
• Portakal kabuğunun pütürlü yapısına benzediği için portakal desenli epoksi zemin uygulamaları olarak bilinir. Pürüzlü olmasından dolayı dayanıklı ve kaydırmaz bir yapıya sahiptir. Depo, fabrika ve ağır yük trafiğinin olduğu mekan yüzeylerinde güvenle kullanım imkanı sağlar. İsteğe göre parlak, mat ve yarı-mat şeklinde uygulanır.
• Antistatik epoksi zemin kaplamaları ortamdaki elektrik enerjisini özel yapısı sayesinde kendine çekerek akımı toprağa iletir. Hastane, laboratuvar, fabrika gibi yerlerde kullanımı oldukça yaygındır. Antibakteriyel özelliği ve kimyasal maddelere dayanıklılığı sayesinde hijyenin ön planda olduğu yüzeylerde tercih edilmesinin sebebidir.
• 3D epoksi özel bir malzeme ile hazırlanan görsel bir efekttir. Üç boyutlu epoksi zeminler hayal gücünüzün sınırlarını zorlayan, gerçekçi ve sıradışı bir uygulamadır. Her geçen gün popüleritesinin artmasının sebebi beğendiğiniz herhangi bir görseli istediğiniz mekanın yüzeyine uygulama imkanı sunmasıdır. Mağaza showroomlarında, düğün salonlarında, restorantlar alışveriş merkezleri ve havuzlarda görsel zenginlik oluşturmak ve dikkat çekmek için tercih edilir. Aynı zamanda evin banyo yada diğer odalarında klasik seramik gibi zeminler yerine modern ve farklılık yaratmak isteyenler için cesur, iddialı ve sanatsal bir uygulamadır. 3D zemin uygulama ciddi ustalık ve beceri gerektirir, bu nedenle maliyeti diğerlerine göre biraz daha fazladır.
• Metalik epoksi zemin uygulamaları düz fon kaplı epoksi üzerine, farklı bir renk ile yapılan eşsiz ve benzersiz bir uygulamadır. Yapan ustanın estetik becerisi ve kabiliyetine göre kendini gösterir. Sinema, tiyatro, okul, ofis gibi yerlerin mekan zeminlerinde tercih edilen şık ve dekoratif bir kaplamadır. Uygulanan yüzeye ve mekana derinlik hissi katar. Metalik epoksi uygulamalarında, 3D epoksi kaplamalarda olduğu gibi görsellik ve estetik ön plandadır.

Epoksi Zemin Uygulamanın Avantajları Nelerdir?

Teknolojinin gelişmesi bir çok farklı alanda yenilikleri beraberinde getirdi. Sosyal hayatımızda olduğu gibi yaşadığımız mekanlarda yapı ve dekorasyon alanında gelişen teknolojik malzemeler ve uygulamalar hayatımızı hem kolaylaştırdı hem de modern ve sıra dışı görünümleri ile bizi etkisi altına aldı. Epoksi çok çeşitli alanlarda kullanılmasından dolayı günümüzün en popüler malzemesidir. Pek çok alanda başarılı sonuçlar veren epoksiyi neden yüzey kaplamasında tercih etmeliyiz?
Çünkü epoksi kuvvetli bir bileşen olduğundan zemin yüzeyine iyi tutunarak, sızdırma yapmaz. Aşınma, yıpranma ve yoğun kimyasallara karşı dirençli yapısı sayesinde endüstriyel alanda kullanımı yaygındır. Sıcak, soğuk ve dona karşı mukavemetlidir bu nedenle açık ve kapalı alanların zeminlerinde rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Hızlı kürlenen yapısı, dayanıklı ve güçlü olmasından dolayı hem zamandan kazanmanızı hem de uzun vadede tasarruf etmenizi sağlar. Ayrıca, epoksi zemin uygulamaları anti bakteriyel özelliği ve parlak görünümüyle kaplandıkları mekanda modern bir hava oluşturur.

Epoksi Zemin Uygulama Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Epoksi zemin uygulama fiyatları işlem uygulanacak yüzeyde detaylı bir zemin etüdü yapıldıktan sonra belirlenir. Zemin yüzeyinin yapısının uygunluğu önemlidir çünkü zemine yapılacak tamirat ve hazırlık işlemleri ekstra maliyete sebep olur. Buna ek olarak zemin ve çevresinin ısısı, uygulama yüzeyinin metrekaresi, kullanılacak malzeme miktarı, yapılacak epoksi uygulama çeşidi ve işçilik epoksi zemin uygulama fiyatını belirleyen önemli faktörlerdir.
Uygulama yaptırmak istediğiniz mekana en uygun epoksi zemin uygulama çeşidine gelin uzman kadromuzla birlikte karar verin.

Epoksi zemin uygulama fiyatları ve diğer merak ettiğiniz konuları bizimle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.